Daily Archives: април 2, 2020


Откако објавивме за несовесно работење во конфекцијата „Елина“, добивме нови пријави од работници кои ги потврдија големиот број на злоупотреби при работниот однос и експлоатација на работниците во оваа фирма. Имено, тие истакнаа дека во оваа фабрика се вршени притисоци и закани до вработените со што над 60 работници биле […]

Дали модната конфекција „Елина“ од Велес врши притисоци врз своите ...


Бројот на инфициран медицински персонал расте и за жал “мерките” кои што ги предложи Владата не нудат ни најмала можност за редуцирање на бројот на заразени. Како последица на тоа, целосно се затвораат цели оддели и здравствени установи низ повеќето градови во Републиката , без замена за персоналот кој е […]

Бројот на инфициран медицински персонал расте и никако да престане


ОДГОВОР НА БАРАЊЕТО НА МЕНАЏМЕНТОТ НА КРОМБЕРГ И ШУБЕРТ (ПРЕКУ ОВЛАСТЕНО ЛИЦЕ АДВОКАТ) ЗА ИЗВИНУВАЊЕ И ЈАВНО ПОВЛЕКУВАЊЕ НА ИЗЈАВА ОД СТРАНА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ЛЕВИЦА, ДИМИТАР АПАСИЕВ Пред се’, мораме да потенцираме дека вашето Барање не само што е погрешно адресирано, туку е и неосновано во неговата срж. Имено, […]

Одговор на Барањето на Кромберг и Шуберт: „Немаме намера да ...