Daily Archives: мај 1, 2020


Денес е 1 Мај, Денот на трудот, НАШ ден! Ден кој не е празник! Знаете од своите празни џебови, од празната трпеза, од погледот во празнината на неправедното општество кое е креирано како машина за задоволување на вечната глад на капиталистите, сопствениците на нашите животи. Денес е ден – симбол […]

Да се избориме за политичка власт на трудот!