Daily Archives: мај 18, 2020


Откако минатата година ја направија Македонија најзадолжена држава, расфрлањето со народни пари продолжува. Последен доказ за тоа е ребалансот на буџетот, според кој Владата ќе ја задолжи државата и граѓаните за дополнителни стотици милиони евра кои ќе бидат искористени за непродуктивни трошоци. Со ребалансот на буџетот: Вкупниот јавен долг ќе […]

Штетните економски политики на функционерите на СДС продолжуваат


Градоначалникот на општина Велес – Аце Коцевски, наместо да држи прес-конференции на кои спроведува интерна партиска агенда и притоа ја злоупотребува позицијата како градоначалник за да ги наклевети неговите политички опоненти, сериозно треба да се посвети на новонастанатата криза во градот како последица од зголемување на заболени работници од корона-вирусот. […]

Обвинителство отвори постапка за конфекцијата „Ју-ка” и покрај манипулациите на ...