Daily Archives: ноември 3, 2020


Во очи на најавеното бугарско вето за почеток на преговорите за членство во ЕУ, пратениците на Левица во Собранието на Република Македонија, Димитар Апасиев и Борислав Крмов, до претседателот на Собранието, Талат Џафери поднесоа официјално писмено барање за ставање на Предлог-декларацијата за осуда на бугарските национал-шовинистички претензии како точка на […]

Пратениците на Левица: Џафери итно да ја постави на дневен ...