Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Народно вето за заевистичкиот договор со Бугарија

Иако опозициската иницијатива за задолжителен дополнителен референдум со кој би престанало важењето на контроверзниот Закон за ратификација на Договорот за добрососедство со Бугарија содржи...

Драги Ѓорѓиев и историската комисија во целосна служба на врховизмот

Откако на 16.07.2022 година во Собранието на Македонија беше усвоен таканаречениот „француски предлог“, македонските интереси забрзано тргнаа да се спуштаат низ спиралата на национално...

Министерката за радост наместо да цензурира – да реагира за новото нео-фашистичко здружение Охрид

Министерката за радост и цензура Бисера Костадиновска-Стојчевска, која покажа капацитет за цензура и регулација на мислата и културното творештво на македонските уметници - очигледно,...

Грција и Бугарија можат да ги оспоруваат симболите на македонските пари

Непосредно пред потпишувањето на Протоколот за велепредавство, гувернерката Ангеловска-Бежовска оствари средба со директорката на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот...

Протоколот – грубо мешање на Бугарија во внатрешните работи на Македонија

Иако поминаа неколку дена од потпишувањето на Протоколот на Македонија со Бугарија, многубројни се сите инстанци на негативни “придобивки”, кои тој ги носи за...

Инструментализација на образованието со цел бришење на македонскиот национален идентитет

Една од клучните цели кон кои што се стреми потпишаниот протокол е образованието. Јасно е воочлива намерата за систематизирана индоктринација на младите во насока...

Последни објави