Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

На денешен ден 1943 година бил одржан првиот час на македонски јазик

Далечната 1943 година, на 24 септември во селото Подвис, во областа Копачка, во Кичевско бил одржан првиот училишен час на македонски јазик. Ден голем...

Последни објави