Daily Archives: април 27, 2017


Вечерва народот не го презеде Собранието. Вечерва група насилници, без најмал отпор од полицијата и обезбедувањето, влегоа физички да се пресметаат со пратениците на парламентарното мнозинство и притоа да им нанесат физички повреди. Останатите протестирачи нужно е што побрзо да излезат од зградата на Собранието, како не би станале соучесници […]

Реакција на Левица по повод насилството во Собранието


Реформистичките лидери се трудеа да ги умртват демонстрациите на Први мај со тоа што ги претворија во денови за одмор и рекреација, наместо за борба за рушење на капиталистичкиот систем на експлоатација и надничарење. Живееме во свет на промени. Тие промени не настануваат сами од себе. За тие промени луѓе, […]

Да живее Први мај – Интернационалниот ден на работникот