Daily Archives: јули 22, 2018


Македонија се наоѓа пред жешко политичко лето. Премирот Зоран Заев најпрво најави обврзувачки референдум за промена на уставното име со цел влез во НАТО, во периодот крај на септември, почеток на октомври. Владата организираше и прослава за т.н „покана“ за влез во НАТО, прослава која беше бојкотирана од народот. Ден […]

Партиски став на Президиумот на Левица (19.07.2018)


Деновиве малку позната информација е дека во вечната земја аспирант за ЕУ и НАТО нема еден доста важен антибиотик наречен trimethoprim+sulfamethoxazole, во јавноста попознат како бактрим или лидаприм. Зошто е ова важно? Прашајте ги оние граѓани кај кои некогаш се појавила алергиска реакција на бета-лактамските антибиотици на кои маки се […]

Здравство моделирано според интересите на капиталот