Daily Archives: јуни 28, 2019


Новиот предлог Закон за урбанистичко планирање претставува скандалозно решение за засилената деградација на животната средина и урбанистичкиот хаос во Македонија, предизвикани од бизнис-интересите на инвеститорите и урбаната мафија. Новите законски решенија предложени од коалицијата на власт се крајно манипулативни, нетранспарентни и исклучиво во насока на задоволување на апетитите на поединци, […]

Владата со Кочо Анѓушев легализира хидроелектрани во заштитени подрачја


“Ниту ‘Северна’ Ирска, ниту ‘Северна’ Македонија” Ова беше изјавено денес од ирски твитерџија како одговор на навредите од страна на грчки десничари и шовинисти. Нашите другари од Ирска, левичарите од Ógra Shinn Féin (политичкото крило на поранешната ИРА) по повод оваа изјава го изработија овој постер. Солидарност со угнетените секаде!

Ниту ‘Северна’ Ирска, ниту ‘Северна’ Македонија”