Daily Archives: октомври 8, 2019


Политичката партија Левица, по првично поднесената претставка во месец февруари оваа година до Уставниот суд на РМ против илегалниот т.н. Закон за двојазичност, објавен без потпис од Претседателот на РМ, деновиве поднесе Ургенција до претседателот на Судот – со која бара повратна информација зошто и по осум месеци од поднесувањето […]

Уставниот суд да го укине т.н. „Закон за двојазичност” и ...