Daily Archives: јануари 13, 2020


Како резултат на новите сообраќајни мерки во центарот на градот, денес се одржа протест од страна на сопствениците на продавниците наспроти Поштата, кои се незадоволни од истите мерки. Протестот кој траеше еден час, буквално го блокираше и така густиот сообраќај во централното градско подрачје. Левица – Велес го поддржува незадоволството […]

Општина Велес не нуди никакво решение за сообраќајниот хаос


Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев и градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов својата неспособност и неинтерес за потребите на граѓаните ја демонстрираат на сите полиња. Речиси цел еден мандат, овие два градоначалници и службите во општините не успеаја да го постават семафорот за пешаци во Влае. Станува збор за семафорот на крстосницата на […]

Нефункционирањето на надвозникот Влајко е опасност за пешаците


Деновиве во градот на цивилизацијата сведоци сме на свирепи и нецивилизирани слики од отруени животни на секој чекор. Иако со години локални волонтери алармираат до властите да се преземат хумани и ефикасни мерки за редуцирање на бројот на бездомни животни, неспособноста и корумпираноста на политичките елити придонесоа овој проблем да […]

СДСМ да одговори кој стои зад свирепите труења во Охрид