Daily Archives: март 16, 2020


Поради новонастанатата ситуација со епидемијата на коронавирусот, а тргнувајќи од грижата за јавното здравје, политичката партија Левица ја известува јавноста дека бара програсување на вонредна состојба од страна на Претседателот на Република Македонија и одлагање на распишаните Предвремени парламентарни избори. Истовремено, сакаме да ја известиме јавноста дека, заради кризата ги […]

Левица бара прогласување вонредна состојба и одложување на изборите