Monthly Archives: јуни 2020


Не сме изненадени, но сепак сме крајно загрижени поради вестите дека шумска мафија продолжува да ровари по најубавите шуми низ Македонија, а тоа се случува под будното око на државата и институциите. Кумановските планинари алармираа дека од страна на ЈП „Македонски шуми“ е дадено одобрение за сеча на шумата во […]

Кумановските шуми под напад на шумска мафија – државата молчи


Според најновните податоци на Евростат, официјалната агенција за статистика на ЕУ, куповната моќ на Македонците е на европското дно, односно е за 57% под просекот на ЕУ. Овие податоци не се никакво изненадување. Тие повторно илустрираат дека државата е окупирана од страна на крупниот криминален капитал, чија единствена цел е […]

Додека народот продолжува да тоне во сиромаштија, државата ги помага ...


Политичката партија Левица денес, согласно Изборниот законик, ја започнува својата изборна кампања како самостоен учесник, т.е. подносител на листи на кандидати за пратеници на Предвремените парламентарни избори 2020. На претстојниве историски избори, кои се од суштинско значење за развојот и просперитетот на Република Македонија, Левица – согласно официјално потврдените листи […]

ЛЕВИЦА ЈА ЗАПОЧНУВА СВОЈАТА ИЗБОРНА КАМПАЊА ПРЕКУ КОЈА СТАНУВА ...И покрај ветената демократизација на општеството, Владата предводена од СДСМ секојдневно во пракса го докажува тому спротивното. Повторно добивме приватна порака како дојава за флагрантно кршење на работничките права.  Имено, станува збор за кафичите „Тренд“ каде од анонимната дојава дознаваме дека работодавачот воопшто не ги почитувал уставно и законски предвидените […]

На милионерите од Влада лесно им е да се подигруваат ...


Последната видео-снимка и аудио записи во кои главната улога ја има Ден Дончев недвосмислено ја покажува корумпираноста на оваа рекетарска гарнитура, која претставува најнеспособната власт на Република Македонија од АСНОМ до денес. Објавените материјали докажуваат дека целокупното местење на тендери, рекетирање и влијание во судската власт е оркестрирано директно од […]

„Бомбите“ за Дончев само ја открија најнеспособната власт од АСНОМ ...


Вчерашниот ден Владата го одбележа со прослава на т.н Преспански договор. Прославата на овој капитулантски договор, тие ја искористија за бесрамно исмејување со македонскиот јазик. Имено, најавија иницијатива за „основање на Центар за грижа и промоција на македонскиот јазик во Љубојно“. Тоа нѐ тера да се запрашаме: Дали македонскиот јазик […]

Владата бесрамно се исмејува со македонскиот јазик