Daily Archives: октомври 5, 2020


Загрижени жители од општината Ѓорче Петров, поточно делот кај црвените згради во Хром, ни се пожалија на урбано дивеење на непознат инвеститор. Според нивните информации, узурпирано е земјиште од соседната зграда, како и државно земјиште. Се врши бесправна сеча на дрва во паркот пред зградата. Објектот се гради без поставена […]

Непознат инвеститор и во општина Ѓорче Петров


И Националниот парк Маврово стана градилиште. На само 100 метри од скијачките терени во Маврово се гради нов резиденцијален комплекс на 9 илјади квадратни метри, со седум станбени блока и 180 станбени единици. Овие градежни активности во срцето на Маврово се најдоа на критика на јавноста пред сѐ поради узурпацијата […]

Дали „Фортонинвест” во Маврово гради без дозвола?