Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Странски медиуми

  Left Wing Movements Are Rising Across The World: Here’s Where

  From Honduras and Chile to Europe, left-wing movements are gaining more support than ever. By Zhivanka Morris The sight of casually dressed politicians ambling into Parliaments...

  The rise of the new Macedonian Left: an interview with Dimitar Apasiev and Recep ‘Haktan’ Ismail

  Note from LeftEast editors: The Italian version of the article was originally published on  the Italian left-wing website Sinistra in Europa. On 17th and 31st October this year...

  L’ascesa della nuova sinistra macedone: intervista al leader di Levica

  Il 17 e il 31 ottobre di quest’anno si sono tenuti rispettivamente il primo e il secondo turno delle elezioni locali nella Macedonia del...

  Dimitar Apasiev: Nova Levica, angažovana muzika i kultura

  Интервју на претседателот на Левица, Димитар Апасиев за регионалниот музички портал ,,Рокомотива". Интервјуто е дел од серијалот ,,Нова левица - ангажирана музика и култура",...

  Апасиев со порака до младите за босанскиот регионален серијал „Перспектива“

  Претседателот на Левица, Димитар Апасиев, во регионалниот серијал „Перспектива плус“, на теми поврзани со профилот на еден пратеник, политичката култура во Македонија, девастираниот систем...

  Intervju Preokreta, Dimitar Apasiev, predsednik Makedonske ”Levice”: Levi patriotizam je jedan od naših vodećih principa

  Dimitar Apasiev, je predsednik makedonske partije Levica. Partija je osnovana 2015, a na izborima u julu 2020. je uspjela da uđe u makedonski parlament...

  Последни објави