Ванковска: Ромите заслужуваат секој ден да им биде ведар и свечен и среќен, не само денешниот

436378892_10231733302458500_2302592436933399291_n

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

„Јас вчера го одбележав и Денот на Ромите, заедно со прекрасното семејство на мојот докторант Давид и особено неговата мајка Џемиле.

436421883 10231733304458550 4962980610558133746 n

Ромите заслужуваат секој ден да им биде ведар и свечен и среќен, не само денешниот.

436985483 10231733302978513 4545157566433509472 n

Ќе си ја спомнам и мојата (сега за жал покојна) Елза Дурмишовска – прекрасната душа што ме збогати и мене и сите студенти на Институтот за безбедност, одбрана и мир. Нека се развива нивната древна култура и да исчезне жигосувањето на овој благ и добар народ.

436859391 10231733302538502 3105534396320722163 n

За многу години!“ – напиша Ванковска на својот фејсбук статус.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ