Бетонизација на Ѓорче Петров – 25 нови ДУП-ови на општината!

Untitled-1

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

РЕАКЦИЈА ДО ЈАВНОСТ

Токму во годината кога треба да се одржат локални избори, практично на крајот на својот мандат, градоначалникот Александар Наумоски, заборавајќи на предизборните ветувања кои ги даде пред да биде избран; ветувања за ревидирање на тогаш веќе донесените постоечки ДУП-ови, тој сега, на повиците на револтираните жители за веќе донесените ДУП-ови „одговара“ со план за нови 25 ДУП-а, кои предвидено е да се донесат во наредниве 8 месеци, а од кои интерес има само урбаната мафија која ќе ја бетонизира целата општина.

Градоначалникот Наумоски како да заборава дека е избран од страна на жителите на Ѓорче за да работи во нивен интерес. Игнорантскиот однос на Општината кон жителите продолжува, додека личните аспирации за богатење и моќ на градоначалникот Наумоски не стивнуваат. Неговите ветувања за ревидирање на ДУП-овите дадени во предизборната кампања, очигледно резултирале со мотив за дополнителна бетонизација! Со ова максимално се злоупотребува службената должност за создавање на услови за профитерство преку спрегата помеѓу урбаната мафија и избраните функционери на Општината.

Левица – ЛО Ѓорче Петров

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ