Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  ТАГ:

  Амнестија, аболиција или помилување – што, по ѓаволите, донесе Собранието?

    За прв пат имаме постапки за амнестија кои не се водат по службена должност (ex officio), туку по приватна иницијатива на засегнатите странки (ex privata). Ова претставува нарушување...

  Максимален труд за минимална плата: Контроверзите и неуставноста на новите законски измени

    Измените во законот за минимална плата е трул компромис меѓу социјал-демократите и бизнис-лобито во Владата. Во измените, за првпат, се дефинира нормираниот учинок како...

  За уставните празнини и претседателската злоупотреба на јавното право

    Уставотворецот стреми да се обезбеди пренос на власта и нормално функционирање на највисоките централни институции на системот, а не да им се удоволи на...

  „Возење“

  Веќе извесно време не сум се возел со јавен превоз, па при првата потреба се соочив со новости од типот на начини на плаќање. На...

  Последни објави