Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Охридското Езеро не смее да биде заробеник на интересите на поединци

Повеќегодишното несоодветно управување со охридскиот регион, непочитување и честите промени и неусогласеност во законската регулатива, како и речиси континуираното неприменување на препораките на УНЕСКО...

Левица – Струга: Поради непостапување на локалните инспектори поднесено е барање до инспекциски совет

Поминаа три месеци откако беше поднесена иницијатива за вонреден инспекциски надзор до овластените инспекторати во општина Струга, поради сомнителни градежни активности во селото Радожда,...

Левица – Струга: Поднесена кривична пријава за запалена трска на струшкото крајбрежје

Левица поднесе кривична пријава против непознат сторител за еколошката катастрофа, која се случи минатиот месец на Струшкото крајбрежје. Подметнатиот пожар опфати подрајче со должина...

Директорот Алексијоски манипулираше дека нема загадување во Охридско Езеро

Ја информираме јавноста дека денес добивме одговор од Инспекторатот за животна средина во врска со претходно поднесената Иницијатива од наша страна за вршење вонреден...

Последни објави