Monthly Archives: јули 2019


Напролет зелените површини во Градскиот Парк Скопје повторно ќе се намалат. Освен изградбата на Луна Паркот, исто така во Градскиот парк ќе се гради и велодром, т.е. рекреативен адреналински велосипедски парк. За реализацијата на овој проект во 2018 година биле планирани 1,5 милиони денари, но по најновите проценки буџетот е […]

Наместо безбедна инфраструктура, велосипедистите добиваат велодром


Откако владината делегација во Баку со лажирана фактичка состојба го пролонгира измачувањето на Охридското езеро од сопствените криминални бандити, сега во собраниска процедура пушта предлог-закон кој е во спротивност на верзијата која беше презентирана во Баку. Имено, оваа корумпирана и неспособна власт на СДСМ и ДУИ, со исклучена јавност и […]

СДСМ и ДУИ манипулираа во Баку и воведуваат Бадинтер со ...


Во снимените разговори помеѓу премиерот Заев и оние што тој мисли дека се Столтенберг и Порошенко, Заев се однесува крајно недржавнички и со интенција за криминално дејствие. Настрана неговата екстремна неспособност да препознае дека е мета на шега, тој во разговорот се обидува да нуди мито во износ од 100 […]

Не само оставка, туку и кривична одговорност за Заев!Владата на социјал-демократите немајќи никаква визија за економијата и земјоделието како витална стопанска гранка и дејност, по обичај земјоделците ги препушта на милост и немилост на пазарот! Министерот за земјоделство Трајан Димковски сосема отворено им соопшти на земјоделците дека нивното производство Владата нема намера никако да го третира или уште […]

Земјоделците се оставени на милост и немилост на пазарот


Веќе два месеци нема никаква одговорност или иницирана постапка за откриениот скандал на Тетовскиот универзитет, каде кадри на ДУИ и актуелни функционери незаконски се стекнувале со научни звања и ги злоупотребувале буџетските средства. Со ново писмо до јавноста инспекторот Илиевски кој го разоткри скандалот повторно потенцира дека добивал закани од […]

Oставка и кривична одговорност за заканите на заменик-министерот Нухиу кон ...


После новообјавената бомба на медиумот Економски Лидер, се потврди дека генералниот секретар на Владата не смеел да преговара со компанијата Леонардо околу јавната набавка за М-НАВ, затоа што тендерот сѐ уште не бил комплетиран, но и покрај тој факт Рашковски инсистирал спорниот состанок да се одржи. Во објавената аудио-снимка генсекот […]

Заедно со тужбата од генсекот Рашковски ја очекуваме и неговата ...