Daily Archives: октомври 3, 2019


После само една година од пропаднатиот референдум клептоманските планови на власта се реализираат со полна пареа! Помина само една година од референдумот, кој и покрај тоа што беше неуставно и противзаконски распишан; поставеното прашање на истиот беше крајно манипулативно; кампањата на власта како негов протагонист и предлагач беше максимално агресивна, […]

Поништувањето на Преспанскиот договор ќе биде првиот чин кон ослободувањето ...


На само 500-тина метри од црквата „Св.Пантелејмон”, камиони секојдневно незаконски исфрлаат градежен и комунален отпад, при што околината на Нерези е претворена во место на диви депонии кои никнуваат на секој чекор. Очигледно е дека оваа пракса се толерира од властите низ годините и се работи за заштитени поединци, со што […]

Камионите со градежен шут невидливи за оние кои ги гонат ...


Веќе 30 години од секој владејачки естаблишмент народот слуша за просперитетот на евро-атлантските интеграции и за “компромисите” во име на просперитетот, додека се разграбува и приватизира државата од шака олигарси создадени токму од криминогените партии на СДСМ, ДПМНЕ и ДУИ. Како ќе им го објасни премиерот Заев на пациентите во […]

Болните се лечат во субстандардни услови во лажниот просперитет на ...Карпошани и во лето дишат загаден воздух. Речиси секој ден во вечерните часови, мерните станици на територијата на општина Карпош покажуваат зголемено ниво на загаденост. Оваа појава е повеќе од алармантна, особено поради тоа што се случува во летниот период.Самото ова ги открива потенцијалните загадувачи, кои очигледно не се автомобилите […]

Карпошани и во лето дишат загаден воздух


Поттикнати од ужасната сообраќајна опасност и брзото возење со кои се соочуваат секој ден, утринава револтираните жители на населбата Лисиче излегоа на протест, притоа блокирајќи го булеварот „12-та Македонска бригада“. Овој булевар важи за т.н. „црна точка“ за несреќи; во рок од пет години на оваа улица се регистрирани дури 19 […]

Лисичани на протест за сообраќајната безбедност