Камионите со градежен шут невидливи за оние кои ги гонат сиромашните Роми

levica-logo

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

На само 500-тина метри од црквата „Св.Пантелејмон”, камиони секојдневно незаконски исфрлаат градежен и комунален отпад, при што околината на Нерези е претворена во место на диви депонии кои никнуваат на секој чекор. Очигледно е дека оваа пракса се толерира од властите низ годините и се работи за заштитени поединци, со што нивното несакционирање ја продолжува ваквата пракса на депонирање отпад во малиот дел природа што остана неузурпиран од градежната мафија.

Институциите додека ги санкционираат најмаргинализираните слоеви во општеството, како продавачи на марули и сиромашни Роми, камионите со градежен шут се невидливи за органите на прогонот. На наредната седница на Советот на Општина Карпош нашиот советник ќе постави прашање за комуналниот проблем со дивите депонии во Долно и Горно Нерези и ќе иницира чистење и надзор на истите од страна на надлежните органи.

Реакција на ЛО Карпош.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ