Monthly Archives: ноември 2019


Деновиве во медиумите излезе веста дека наскоро Собранието ќе расправа во врска со предлозите за измена на изборниот модел. По изјавите на дел од пратениците, вклучително и изјавата на претседателот на Собранието Талат Џафери, се забележува дека коалиционите партнери во владата, СДСМ и ДУИ стојат на различни позиции по однос […]

Левица по повод закажаната расправа во Собранието за промената на ...


На вчерашната средба помеѓу претседателот на ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, и премиерот на Бугарија, Бојко Борисов, имавме шанса да видиме дека во коленичењето пред другите нема разлика помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, како што нема и во многу други полиња. Политичар кој претендира да ја има највисоката улога во Македонија – Премиер […]

На средбата со Борисов, Мицкоски покажа дека нема разлика


Свесни сме дека медиумската слобода во држава каде постои социјална беда и класна раслоеност во комбинација со корумпирана и криминална владејачка елита, единствено се исполнува во слобода да се поткупи медиум, слобода да се поткупи автор, слобода да се купи мислењето на јавноста и истото да се обликува во корист […]

Медиумската слобода е сведена на слобода да се поткупат медиумитеСкапата пропаганда која ја води локалната власт предводена од Стефан Богоев претставува обид за прикривање на нетранспарентноста во работењето на општина Карпош. Нашиот советник Бранко Ристов постави повеќе прашања до општината за значајни локални проблеми, како постоењето на дефинирана стратегија за намалување на загаденоста на воздухот и извештај за работата […]

СДСМ во Карпош постави нови стандарди на нетранспарентност


Денес Левица поднесе пријава до Државниот инспекторат за труд против велешката конфекција Стоби, откако неколку работници алармираа до нас дека директорот Сашко Крстевски заштитен од сите институции спроведува невидено самоволие и закани спрема работниците. Двеста педесет работници ќе останат на улица без отпремнина, без здравствено осигурување и сите права кои […]

Незаконски избркани 250 работници од Конфекција Стоби,властите го штитат газдата!


Она што се случи во ОХИС претставува само уште една инстанца на агонијата од катастрофални последици во секој поглед (па и еколошки) на приватизацијата во Македонија. Конкретно, еколошкиот геноцид кој оваа Влада го задржи како аманет од претходната на Никола Груевски, не е само резултат на волјата на корумпираните политичари, […]

Одговорност и пријави за Екоцентар 97, Агрон Буџаку, Насер Нуредини ...