Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Интервју на Димитар Апасиев за „Работник”

Овие квазимерки на двете наши најголеми бизнис-партии се слични на „плановите“ на сопствениците за т.н. „финансиски консолидации“ во компаниите каде што профитот почнал да опаѓа – па, прво што почнува да се крати е намалување на трошоците за плати и одредени бенефиции на вработените, а последно што страда е самиот имот на сопственикот, кој го стекнувал преку експлоатација, додека работниците претходно цело време работеле за минимална плата со која само преживувале, вели Универзитетскиот професор Димитар Апасиев ексклузивно за пораталот Работник, прашан за тоа како гледа на мерките предложени од двете најголеми македонски политички партии.


Целото интервју прочитајте го на линкот.

Најнови објави