Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Помош за ГЛОБАЛ – глоба, рекет, или собирање пари за кампања

  РЕАКЦИЈА ДО ЈАВНОСТ

  По примерот на неколку други општини раководени од СДС, Аеродром се вклучи во „хуманитарната” мисија за опожарениот Глобал. Илјада евра, односно 60.000 денари е сумата која ќе ја издвои општината за помош на приватен трговски центар, за кој е осуден и помилуван ЗОРАН ЗАЕВ.

  Не би било ништо спорно доколку не се следи некаков шаблон, па останува да виси прашањето – дали е ова навистина хуман чин, или се работи за нешто друго. При многу барања за помош и апели за хуманитарни акции од наши граѓани Аеродромци, општината е глува и одговара дека не е во можност да помогне, но за Глобал веднаш реагира и исплаќа 60.000 денари. Сумата можеби не е голема и е симболична, но останува мистерија – зошто сите се обврзани со иста цифра од приближно 1000 евра да го помогнат трговскиот во Струмица.

  Повеќе од јасно е дека оваа „помош” нема да стигне до оние на кои навистина им е потребна. Малите дуќанџии, ќе мораат сами да се снаоѓаат и да ги трпат загубите, големиот бизнис ќе биде помогнат.

  Каде ќе завршат парите и за која цел се наменети никој не ги прашува граѓаните. Ги повикуваме градоначалникот Марин и Советот на општина Аеродром, да се позанимаваат со ЛОКАЛНИТЕ проблеми на луѓето, кои навистина имаат потреба од помош, а живеат во нашата населба и нашата општина.

  ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО АЕРОДРОМ
  11 февруари, 2021

  Најнови објави