Поднесени 80 амандмани против продажбата на Мауцкер

0
268

Советникот на Левица во Советот на Општина Охрид, Виолета Аврамоска, денес поднесе 82 амандмани до Претседателот на Совет на Општина Охрид, Сашо Донев.

Амандманите се однесуваат на Предлог- точката со која предвидува продажба на државно земјиште по 70 ден. за метар квадратен, во месноста Мауцкер.

Апелираме до Градоначалникот Кирил Пецаков да се откажи од оваа погубна идеја, со која неповратно се оттуѓува општински имот и се отвора можност за коруптивни зделки, од кои повторно ќе профитираат неколку поединци.

Советникот на Левица ќе ги искористи сите законски механизми со цел да се спречи продажбата на Мауцкер, за интересите на бизнис-елитата и профитерите.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА-ЛО Охрид

24 август, 2022

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде