Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Соопштенија и реакции

  ЗАМРЗНУВАЊЕ НА ЧЛЕНСТВОТО НА БРАНИМИР ЈОВАНОВИЌ ВО ЛЕВИЦА

  Президиумот на политичката партија Левица, на својата седница одржана на 26 јануари 2018 година, донесе одлука за изрекување мерка замрзнување на членството на Бранимир...

  Протест за поддршка на работничка отпуштена од Веро за време на боледување

  Почитувани, Денес, четврток, 11 јануари, во 12.00 Левица ќе организира протест пред маркетот Веро 5 - Скопје во близина на Автомото сојузот на Македонија (АМСМ)...

  Задолжителните калориметри се кобни по животната средина и сиромашните

  Поставувањето калориметри кои, според новиот предлог Закон за енергетика ќе биде задолжително, ќе се одрази негативно кон посиромашните слоеви и животната средина, бидејќи ќе...

  Соопштение на Левица за рудникот Казандол, Валандово

  Странската компанија, која на сомнителен начин добила концесии за рудникот Казандол, ја извести јавноста дека во среда, 13.12.2017, почнала со минирање. Со тоа се...

  Соопштение на Левица по повод новата фискална политика на Владата

  Левица изразува чудење од леснотијата со која Министерството за финансии ќе спроведува засилена фискализација и фискална дисциплина врз грбот на работниците и земјоделците. „Граѓаните мора...

  Реакција за протестот на работниците на Фени Индустри

  Работниците на „Фени Индустри“, предводени од постоечкиот синдикат, протестираат пред банките кои ја отпочнаа стечајната постапка. Нивниот протест го поддржува актуелниот градоначалник на Кавадарци. Левица...

  Последни објави