Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Соопштенија и реакции

Апасиев: За Митко Јанчев во еден ден уапсивте заканувач – за моите закани три години не постапувате

Контра - реплика на пратеникот Димитар АПАСИЕВ кон министерот Оливер Спасовски: „Многу самоуверено настапувате за некој што му избега Груевски, за некој што издаде пасоши на...

Мерна станица за контрола на воздух кај Усје – ДПМНЕ ја одби иницијативата на Левица

По Предлог-Иницијатива поднесена од советничката група на Левица - Град Скопје усвоена на вчерашната седница на Советот, ќе се постави мерна станица за контрола...

Широката коалиција СДС-ДПМНЕ против набавка на нови еко-автобуси во сопственост на градот

На денешната седница на Советот на Град Скопје, повторно се разобличи деструктивното и криминогено делување на широката коалиција од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ. Имено, спротивно на...

Бугарската официјална политика ја загрозува државната безбедност

Во пресрет на годишнината од раѓањето на таткото на македонската нација Гоце Делчев, загрозена е безбедноста на државата со субверзија на народниот суверенитет, изразен...

Приватизацијата на ХЕЦ Tиквеш е национално предавство

Владата молчи за позадинскиот процес на заносниот бизнис за подарување на ХЕЦ Тиквеш на идниот концесионер на ХЕ Чебрен и Галиште - ова отуѓување...

Македонското културно наследство препуштено на несоодветен кадар

Државниот завод за ревизија во својот годишен извештај констатира дека состојбата на културното наследство во земјата е повеќе од загрижувачка. Причините за оваа состојба се...

Последни објави