Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Свечени обраќања

  АСНОМ е темелот на македонската државност – АСНОМ живее!

  По повод двата Илинденa Левица им го честита 2 Август на сите Македонци со порака дека ние, Македонците, мора да учиме од минатото и...

  Во спомен на светите браќа, Кирил и Методиј

    1158 години нè делат од почетокот на Моравската мисија. Толку има поминато од времето кога Константин, подоцна замонашен како Кирил, ја создал глаголицата, писмо...

  „ЗА НОВАТА ПОПУЛИСТИЧКА ЛЕВИЦА“ – Димитар Апасиев

  Во продолжение Ви пренесуваме дел од говорот на првиот претседател на Левица – доц. д-р Димитар Апасиев, одржан веднаш по неговиот избор, за време...

  Последни објави