(Видео) Дали Премиерот ќе се заложи да помогне на стечајците од АД Центро!?

krmov ad centro

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

-Пратеничко прашање на пратеникот Борислав Крмов за Премиерот Димитар Ковачевски.

Поранешниот гигант АД Центро, кој уште за време на СФРЈ имаше ланец на самопослуги, отиде во стечај во 2002 година за време на СДС под скандалозни и сомнителни услови за стечај кои се надвор од законските одредби. Со одење во стечај, 800 работници останаа на улица. Во 2017 година се случи сомнителна и криминална реорганизација на која се чекало 15 години. Претставниците на стечајците без ефект се обраќале кон институциите, затоа јас ве прашувам:

Дали ќе се заложите да се расчисти криминалот околу АД Центро и дали ќе се заложите стечајните доверители да го добијат своето обештетување?

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

29 јули, 2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ