Црвена Младина успешно го реставрира спомен обележјето на провоборецот Славе Шнајдерот

440875808_732187102404354_2862350081828277764_n

Активисти на Црвена Младина од Скопје денес успешно го обновија првото спомен обележје од многуте кои допрва ќе ги реставрираме.

Кога институците се однесуваат вака кон оние кои некогаш го дале животот во борбата со фашистичкиот окупатор, тогаш наша должност е на овој или на оној начин да го зачуваме нивниот помен кој треба да ни биде водилник и пример, како младите во тоа време биле храбри и биле предводници на НОБ.

440750506 732186942404370 2590547396302529917 n
440853339 732187019071029 6521213921411843553 n

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ