(Видео) Дали власта заради бизнис врски ја загрозува егзистенцијата на оризопроизводителите?

Borislav_Krmov-Борислав_Крмов

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

(Пратеничко прашање на пратеникот од Левица – Борислав Крмов до министерот за земјоделство, Љупчо Николовски.)

„Во моментот, откупна цена за килограм ориз е од 22 до 30 денари, иако земјоделците бараа минимум 35 денари/кг.

Имаме неисплатени субвенции за 2022 година, а некои од земјоделците немаат земено субвенции и за 2021 година.

Земјоделците директно до нас се пожалија дека немаат никаква комуникација со Министерството за земјоделство. Регресот за нафтата (кој реално треба да биде 5 литри/декар) е само 1.5 литар/декар.

Моето прашање до министерот Љупчо Николовски е: Зошто не сакате да се заложите за ФЕР ОТКУПНА ЦЕНА на оризот и дали е тоа поради бизнис-врските на Владата со сопствениците на откупните центри?”

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

27 ноември, 2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ