(Видео) Крмов: Франција е најголем противник на проширувањето – со овој предлог ние ќе бидеме вечно закочени

Borislav_Krmov-Борислав_Крмов

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

(обраќање на пратеникот на Левица, Борислав Крмов)

„Со овој предлог, прво, ние ќе бидеме вечно закочени, значи никогаш нема да влеземе во ЕУ, а второ, ние ќе бидеме криви, на нас ќе биде префрлена вината. Дека ние не сакаме Гоце да е Бугарин, тој камен тие си го тргаат од глава.

Се удоволува на фашистичките барања на Бугарија, бидејќи е нивна членка и тие се држат заедно.

СДС со ова катастрофално владеење, сака да го оправда Преспанскиот договор, а од друга страна да не ви падне владата.

Кај нас е традиција да се бара легитимитетот, не пред народот, туку пред странскиот фактор.“

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

16 јули, 2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ