Изгласана иницијативата за измена и дополнување на автобускиот превоз во Гази Баба

гази баба

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Константните примедби и поплаки од страна на жителите на Општина Гази Баба во однос на јавниот транспорт конечно резултираат со промени.

Имено, советниците на Левица – Град Скопје ја изгласаа горенаведената иницијатива каде автобуската линија со број 2 ќе има последна постојка во населбата Ченто наместо досегашната во Автокоманда. Тоа значи дека автобуската линија би требало во блиска иднина да се продолжи.

Со оваа одлука голем дел граѓаните од Општина Гази Баба ќе можат да патуваат и до останатите делови од градот, особено Градската општа болница „8 Септември“, покрај другите редовни автобуски линии кои водат до Транспортен центар.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА-Гази Баба

04 септември, 2022

јсп

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ