Коалицијата ДПМНЕ-ДУИ не дозволи иницијативата на Левица за бесплатни градинки да биде дел од Дневниот ред

левица велес

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Почитувани сограѓани денес владеачката коалиција во советот на Општина Велес денес не дозволи иницијативата предложена од советниците на Левица да биде дел од дневниот ред на 16-тата седница!

Оваа иницијатива ќе делуваше стимулирачки за голем број семејства од нашата Општина, особено сега во услови на економска криза.

Левица како политичка партија се залага образованието да биде бесплатно и достапно до сите, па така тргнувајќи од постулатот дека градинките немаат само згрижувачка, туку имаат и воспитно-образовна функција, логичен след е и образованието од предучилишна возраст да биде бесплатно.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА-Велес

16 јуни, 2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ