Поднесени 80 амандмани против продажбата на Мауцкер

ло охрид

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Советникот на Левица во Советот на Општина Охрид, Виолета Аврамоска, денес поднесе 82 амандмани до Претседателот на Совет на Општина Охрид, Сашо Донев.

Амандманите се однесуваат на Предлог- точката со која предвидува продажба на државно земјиште по 70 ден. за метар квадратен, во месноста Мауцкер.

Апелираме до Градоначалникот Кирил Пецаков да се откажи од оваа погубна идеја, со која неповратно се оттуѓува општински имот и се отвора можност за коруптивни зделки, од кои повторно ќе профитираат неколку поединци.

Советникот на Левица ќе ги искористи сите законски механизми со цел да се спречи продажбата на Мауцкер, за интересите на бизнис-елитата и профитерите.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА-ЛО Охрид

24 август, 2022

lo ohrid amandmani

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ