Советниците на ВМРО-ДПМНЕ, Поинаку и СДСМ не ја поддржаа одлуката за бесплатни градинки предложена од Левица

FB_IMG_1653982848714

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Нашата иницијатива предложена до советот на Општина Битола не доби поддршка.

Доколку општината не обезбеди услови за социјала, опседната со проекти и иницијативи од нивниот коалиционен партнер ПОИНАКУ кои го уништуваат достоинството на советот, никогаш нема да  се добие нормална функционалност.

Од тука произлегува фактот дека јавниот интерес на споменатите партии не им е од значаен карактер да ги ослободат родителите од партиципација.

Коалицијата помеѓу ДПМНЕ и ПОИНАКУ е во заштитен штит на градоначалникот на Битола, делуваат различно, односно исто , а одлуките им се исти во штета на обичните граѓани.

Нивните локални предиспозиции ги водат на база на незаконити урбанистички проекти и легализации, во спротивно не посветуваат внимание на обичните граѓани кои моментално се засегнати од економска кризa!

Од тука произлегува друг факт, грижата за граѓаните не е од приоритетен карактер, тие се задоволуваат со нивни иницијативи во штета на граѓаните за популистички маркетинг.

Штетата ја плаќаат граѓаните, а ќе им се одрази на ДПМНЕ , додека нивните коалициони партнери позади говорница пропагираат проекти за кои нема ниту една реализација како коалициони партнери.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА-Битола

30 мај, 2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ