Усвоена иницијативата на Левица Карпош за бесплатни градинки

285455408_358040629785324_7387535889684783861_n

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Предлог Иницијативата на Левица Карпош за бесплатни градинки на десетата седница на Советот на Општина Карпош беше изгласана и поддржана со 21 глас ЗА, 1 ВОЗДРЖАН И 1 ПРОТИВ.

На седницата беше донесен заклучок за усвојување на иницијативата со што Советот на Општина Карпош ги задолжува стручните служби во Општината да ги испитаат сите правни можности како основа за носење на одлука со која престојот и исхраната во градинките „ Орце Николов’’, „Мајски Цвет‘‘, „ Распеана Младост‘‘ и „ Пролет‘‘ ќе бидат бесплатни.

Ова е само почеток на патот кој треба да се изоди за да се постигне и целосна реализација на оваа иницијатива.

Левица Карпош и понатаму ќе работи за интересите на жителите на Општина Карпош во насока на преземање на активности и иницијативи кои ќе придонесуваат за намалување на економските разлики.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – КАРПОШ
10.ЈУНИ.2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ