(Видео) Битола е град кој даде многу жртви во борбата против фашизмот

Левица Џиш _ Levica Dzhish

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

„Битола е град кој даде многу жртви во Народно Ослободителната Борба. При ваква ситуација во центарот на градот се отвара канцеларија за која добро знаеме чие име носи и кој бил Ванчо Михајлов и какви идеали негувал.“-Горан Велевски


„Ова е протест против фашистичките идеали кои почнуваат да се негуваат во антифашистичка Битола, која дала голем број на жртви во борбата против фашизмот.

Стив Наумов кој е темел за битолската Народно Ослободителна Борба не смее да биде во ист град со еден Ванчо Михајлов кој беше близок соработник со пријателите на Хитлер, како примерот со Анте Павелиќ!

Левица ќе испрати и декларација против глорификација на фашизмот промовиран од Владата на СДСМ и ДУИ.“-Гаврил Трајковски

Изјава на советниците на Левица-Битола.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА-Битола

16 април, 2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ