Пратениците на Левица остварија средба со францускиот амбасадор Н.Е. Сирил Бомгартнер

photo_2021-02-03_14-13-20

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Денес, 3 февруари 2021 година (среда), со почеток во 12 часот, во Собранието на Република Македонија (Струшка соба) пратениците на Левица – Димитар Апасиев и Борислав Крмов остварија средба со амбасадорот на Република Франција – Н.Е. Сирил Бомгартнер.
На оваа прва протоколарна средба за запознавање се разговараше за повеќе актуелни теми, а меѓудругото стана збор за: европската перспектива на Македонија после бугарското вето, односите меѓу пратениците и пратеничките групи во парламентот, меѓуетничките односи во општеството, меѓународната соработка и позициите на Левица за одредени важни политички прашања и сл.
Средбата помина во срдечна и пријателска атмосфера, а пратениците на амбасадорот му ја посочија корупцијата и етнизацијата како најголем проблем со кој се соочува македонското општество. На крајот од средбата, беше изразена подготвеност за идна активна соработка со Амбасадата на Франција.

photo 2021 02 03 14 20 26


photo 2021 02 03 14 13 14

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ