(Видео) Апасиев: МВР не ги санкционира полицајците за кои Уставен суд пресуди дека непрописно лишиле од слобода активисти на Левица!

dimitar

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

(Контра – реплика на пратеникот од Левица Димитар АПАСИЕВ кон министерот Оливер Спасовски. Во својот одговор, пратеникот Апасиев се осврна на случајот од 2017 година, кога активисти од Левица противуставно беа лишени од слобода поради анти-НАТО транспарент.)

„Ви го споменав единствениот случај кој МВР го изгуби пред Уставниот суд. Уставниот суд, прв пат во историјата, ви кажува дека ваши полициски или параполициски структури непрописно апсат и се изживуваат врз анти-милитаристички демонстранти и МВР НЕ ГИ КАЗНУВА.

Ако Внатрешната контрола била независна, за овие седум униформирани полициски службеници кои Уставниот суд ги легитимира, ќе имало санкции.

Тоа покажува дека Вие раководите со ПАРТИСКА, а не со државна полиција.”

#ЛевицаОдПарламент

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
28.01.2023

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ