Мислењето на Владата не е важно, Декларацијата на Левица да се стави на дневен ред веднаш по интерпелацијата на Димитров

mislenje-deklaracija

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Очекувано, Владата не се согласува со Предлог-декларацијата за осуда на национал-шовинизмот од страна на Бугарија, која нашите пратеници, Димитар Апасиев и Борислав Крмов, ја предложија во Собранието на Република Македонија уште пред три месеци. Како изговор се користат лажно со некакви „добрососедски односи“, иако изјавите и постапките од официјална Софија, не се воопшто во таа насока.
 
Сепак, ова е само мислење на Владата, а Декларацијата е предмет на гласање во Собранието и истата Талат Џафери МОРА да ја стави на дневен ред. Очекуваме оваа Декларација да се најде на дневен ред веднаш по интерпелацијата на Никола Димитров!

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ