Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Левица – Демир Хисар: Локалната власт глува на барањата на граѓаните

На 27.05.2021 година, локалниот огранок на Левица - Демир Хисар, достави барање до советот на Општина Демир Хисар за расчистување на дивите депонии, поставување...

Левица – Карпош: Депонии никнуваат над Жданец и Средно Нерези

Наскоро не очекуваат локалните избори, а локалните власти се веќе посветени на своите предизборни средби по маалата, шминкање на улици, тротоари и се’ она...

Левица – Кичево: Дали локалната власт незаконски депонира отпад во Кичево?

Минатата недела, жителите на село Попоец, на лице место затекнале камиони како во фрлаат комунален отпад, кој бил претходно покриен со земја. Едниот возач...

Дивите депонии во Демир Хисар – Опасност по населението и материјалните добра

Дивите депонии за кои локалниот огранок на Левица - Демир Хисар последниов период се залага за да се расчистат, не ја загадуваат само околината...

Депониите во Нерези се’ уште не се исчистени

Долги години Левица - Карпош, како и жителите на Средно Нерези реагираат за депониите во оваа населба. И покрај реакциите Стефан Богоев, и општинските...

Демир Хисар се гуши од диви депонии

Општина Демир Хисар важи за предел во кој мајката природа не штедела. Реки, планини, ливади и чист воздух кој во денешно време е луксуз....

Последни објави