Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Активист од ДПМНЕ добил тендер вреден 5500 евра иако за истата намена постои важечки договор

  Екс-градоначалникот Наумоски непосредно пред завршувањето на неговиот мандат, на 26 октомври 2021 година, потпишал Договор за одржување на хардверска опрема и набавка на резервни делови со Телеком. Истиот е со времетраење од една година, односно до октомври 2022 година.

  Сепак, и покрај важечкиот Договор, актуелниот градоначалник Стојкоски, на 4 мај 2022 година склучува уште еден договор со иста намена – одржување на хардверска опрема и набавка на резервни делови, но овој пат со фирма во сопственост на партиски активист од ДПМНЕ.

  Двата имаат ист предмет на договор и исто времетраење од една година.
  Разликата е во тоа што вториот договор е со два до шест пати поголеми цени на услугите!

  Договорите се јавно достапни на страницата на електронскиот систем за јавни набавки

  ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

  06.ЈУНИ.2022

  Најнови објави