Uncategorized


Фијаското на претседателските избори кое го доживеа кандидатот на владејачката коалиција, Стево Пендаровски, потврди дека штетните политики кои две години ги води нелегитимната влада немаат одобрување од мнозинството граѓани. Иако 31 партија од владејачката коалиција го поддржаја кандидатот на СДСМ, евидентно е огромното незадоволство манифестирано со изгубени 200 000 гласови […]

Претседателските избори докажаа дека владините политики немаат легитимитет од народот


Додека министерот Димитров на својата посета во Берлин ги убедува германските пратеници дека Македонија е светол пример за регионот и Европа, истовремено се зголемува бројката на млади лекари кои ја напуштаат државава. Само во првите три месеци од 2019 година, 83 лекари побарале од Лекарската Комора потврда за напуштање на […]

Експропријација на украдениот имот наместо приватизација на здравството


Огромните пожари кои секојдневно горат на цела територија на државата ја демонстрираа целосната нефункционалност на институциите. Застарените возила стари 40 години, недоволниот број на стручен кадар и неинвестирањето во современа опрема го отежнува гаснењето на пожарите, по примерот на Скопска Црна Гора, каде пожарот продолжи да гори и во текот […]

Државата функционира со дотраени пожарникарски возила додека пратениците делат 750 ...Положбата на младиот човек во нашиот град веќе долго време е на незавидно ниво, имено покрај економската зависност и социјалната изолираност, младиот човек во Кавадарци се соочува со потполна културна стагнација. Во нашиот град едноставно не постои институција која би ги задоволувала и развивала културните потреби на младите во него, […]

Левица Кавадарци: Културната стагнација кај младите мора да престане


На 25.08.2016 година беше постигнат договор меѓу претставниците на винарските визби и „претставниците” на лозарите, во посредство со локалните власти- на кој беше договорено откупната цена на доминантните сорти грозје во нашето лозарство да изнесува: кратошија 13 денари и смедеревка 11 денари. Овие откупни цени, како и откупните цени на […]

Лозарите во Македонија повторно изиграни!


Левица најостро го осудува инцидентот во кој еден наш член, заради критика на парадирањето на поранешниот премиер Н. Г. во поплавените подрачја, е физички нападнат од човек од неговата придружба. Воедно, Левица ја оценува како бесрамна реакцијата од ВМРО-ДПМНЕ во која нашиот член се нарекува провокатор на СДСМ и во […]

Режимот на критиките возвраќа со насилство