Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Говори во советите

  Дарко Масларковски: Инклузивноста само на хартија и без практична примена

  Од страна на советникот Дарко Масларковски од советничката група на Левица во советот на Општина Аеродром, низ институтот советнички прашања се постави прашање за...

  Зошто градоначалникот Колев од Велес не го чествуваше Денот на победата над фашизмот?

  Советникот Димитар Абрашев од Левица постави 2 прашања до Градоначалникот на Општина Велес и тоа: 1. Дали општинската администрација случајно или намерно заборави да го...

  Ранливите категории приоритет при субвенционирањето велосипеди по заслуга на Левица

  Со 20 гласа ЗА и 17 ВОЗДРЖАНИ, дел од градското мнозинство со поддршка од опозицијата, ги прифати амандманите на Левица кои се однесуваат на...

  Левица – Росоман: Дали Општина Росоман чека да се доградат дивоградбите па да покрене постапка за стопирање на изградбата?

  Членот на Советот од редовите на Левица, поднесе барање на 14.12.2021 за стопирање на изградба на дивоградба по добиено известување дека општината нема издадено...

  (Видео) Левица – Битола: Бесплатен превоз за социјално ранливите категории, средношколците и студентите!

  „Нашиот предлог е следен: -Еден ден бесплатен превоз за средношколци и студенти; -Еден ден бесплатен превоз за категоријата пензионери; -Во двата дена бесплатен превоз за социјално ранливите...

  (Видео) Реџеп Исмаил: Претходниот градоначалник не само што не обрна внимание, туку се обиде и дрско да ги нападне пожарникарите, заканувајќи им се дека...

  „Знаеме зошто оваа пожарна бригада беше оставена на цедило. Претходниот градоначалник не само што не обрна внимание, туку се обиде и дрско да ги...

  Последни објави