Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Соопштенија и реакции

Нема да нè натерате да скршнеме!

Повеќе од очигледно е дека Левица им боде очи на многу центри на моќ. Различна е, подемократска од сите останати, втемелена е врз принципи...

Има решенија за проблемите со комбинатот „Југохром“!

Има решенија за проблемите со комбинатот Југохром, кои нема да значат труење на жителите на Тетово, а ниту ќе ги остават работниците без работа!...

Поддршка за иницијативата пратениците да ја донираат својата прва плата

Левица силно ја поддржува иницијативата сите 120 пратеници во Собранието да ја донираат својата прва пратеничка плата за решавање на конкретни горливи проблеми во...

Продолжува судскиот прогон против истакнати членови на Левица

Денес, вторник, 24 јануари 2017 во 11.30 е закажано ново рочиште на судскиот процес против Мариглен Демири поради учество во протестите минатата година. Протестите одамна...

Општините кои ги откажаа новогодишните прослави да објават како ги потрошија парите

Левица бара локалните самоуправи кои ги откажаа новогодишните прослави да објават јавно и транспарентно каде точно завршија средствата, кои ветија дека ќе ги пренаменат...

Заедничката платформа на ДУИ, Беса и Алијансата за Албанците не ги решава проблемите, туку го отежнува нивното решавање

Во услови кога: голем процент од населението во Р. Македонија живее во сиромаштија (460 000 луѓе се под прагот на сиромаштија, а 180...

Последни објави