град скопје

Обраќање на советникот на Левица, Амар Мециновиќ на вонредната седница на Град Скопје. ,,Левица бара итно решавање на состојбата со ЈСП во интерес на работниците и граѓаните, која политичарите на СДС, ДУИ и ДПМНЕ ја предизвикуваат....

„Владата е одговорна за ситуацијата со ЈСП. Додека троши за подмирување на сметки за струја на приватни лица, додека троши за оружје купено од САД – 300 милиони евра секоја година, додека троши за бифтеци, за морски плодови, за саемот во Белград, каде се шетаа владините претставници и партиски кадри на СДСМ и ДУИ, каде се потрошени дури 400 илјади евра....