Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

На повидок проневера на пари одредени за помош на социјално загрозените

До Левица стигнуваат поплаки од поголема група на граѓани од социјално ранливите категории, кои ги исполнуваат условите за финансиска помош согласно Законот за финансиска...

Левица оддаде почит на гробот на Јосип Броз Тито

По повод Денот на Републиката, пратениците на Левица, Димитар Апасиев и Борислав Крмов го посетија вечното почивалиште на најголемиот државник на овие простори -...

Ниту еден владин претставник не се појави на протестите на земјоделците

(Контра-реплика на пратеникот Борислав Крмов кон министерот за земјоделство, Љупчо Николовски) „Ако имавте рекордна помош за земјоделците - зошто тогаш имавте ДВА ПРОТЕСТИ во рок...

Празните флоскули на министерот Шаќири не го подобруваат студентскиот стандард

Во одговор на пратеничкото прашање од Борислав Крмов, министерот за образование и наука, Јетон Шаќири со празни флоскули ги убедуваше пратениците и целата јавност,...

Вашата идеја се истроши 30 години – нашата идеја стапува на сцена

Во одговор на пратеничкото прашање на Борислав Крмов, премиерот Ковачевски со шаблонски обвинувања истакна дека анти-приватизациските политики на Левица се изумрена идеја. Со паушален...

Владата ретерира од антифашистичкиот порив на македонскиот народ

Отварањето на бугарските клубови именувани по фашистички дејци основани со цел да ги рехабилитираат и глорифицираат бугарските фашисти од Втората светска војна, кои ја...

Последни објави