Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

(Видео) Џафери да објасни за вооружените лица низ ходниците на Собранието

▪️ Обраќање на пратеникот Димитар Апасиев. „Ќе се повикам на член на којшто досега се немам повикано, поточно, член 246 - одржување на редот во...

(Видео) Апасиев: Со кршење на процедурата се саботира Левица да поставува пратенички прашања

„Покрај тоа што ние сме Парламент и парламентарна демократија којашто најретко има пратенички прашања, од 18 месеци, 12 систематски не свикувате пратенички прашања. Од...

Левица поднесе предлог-закон за намалување на договорите на определено време

Откако пратениците од делегитимираната коалиција, СДСМ и ДУИ, гласаа против предлог-законот на Левица за изменување на Законот за работни односи да се стави на...

(Видео) Апасиев: Секогаш кога СДС е на власт се случува „косоваризација“ на Македонија

„Овој процес се случува преку вештачки демографски инжинеринг. Во 90-тите, при сукцесија од СФРЈ, 61.000 лице доби државјанство по тој закон. Следно, ДУИ во 2004...

(Видео) Апасиев: Одбран е комбинираниот модел за попис поради најлесно манипулирање

"Во светот има четири модели за попис, и додека нема унифициран европски модел за попис тие тоа го шверцуваа со европско знаменце, а за...

(Видео) Апасиев: Новиот мултиполарен свет и зошто малите земји мораат да играат со сите големи сили

Новиот мултиполарен свет и зошто малите земји ако сакаат да опстојат мора да играат со сите големи сили како што тоа го правеле основачите...

Последни објави